Jaroslav Rezník Generálny riaditeľ RTVS

Jaroslav Rezník Generálny riaditeľ RTVS

Rozhlas a televízia Slovenska má oddnes nového šéfa. Vedenie verejnoprávneho média dnešným dňom prevzal Jaroslav Rezník, na poste strieda Václava Miku. "RTVS bude pod mojím vedením národná, kultúrna inštitúcia, ktorá bude plniť dôsledne svoje poslanie verejnej služby," povedal Rezník po svojom zvolení. Avizoval, že pred telerozhlasom stojí v nasledujúcich rokoch množstvo úloh, ktoré súvisia so skvalitnením nielen programových služieb. Rezníkovou víziou je „RTVS s jasne odlíšiteľnými programovými výstupmi a vyriešenými základnými vecami ohľadne technologických postupov, financovania a rozvoja multikanálovej stratégie".

V otázke rozvoja rozhlasových služieb Rezník spomína okrem iného aj vlastný digitálny multiplex, v prípade televízneho vysielania je presvedčený o potrebe vzniku tretieho okruhu zameraného na šport a témy zdravého životného štýlu. Tretí televízny kanál chce podľa vlastných slov spustiť najneskôr v roku 2020. Dvojku chce formátovať ako vysielanie pre deti a mládež počas dňa, večer a v noci ako artový program.

V prípade financovania RTVS je za zachovanie súčasného hybridného modelu rátajúceho s koncesiami, peniazmi zo zmluvy so štátom a vlastnými výnosmi. O nastavení financovania sa ešte chce rozprávať s poslancami.

Jaroslav Rezník sa narodil 12. júla 1966 v Ružomberku. Predchádzajúcich desať rokov viedol TASR. Vláda SR ho do funkcie generálneho riaditeľa vymenovala 4. apríla 2007. Zdroj: TASR

Ingrid Slaninková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame