Trnavská automobilka žiada investičnú pomoc

Trnavská automobilka žiada investičnú pomoc

Automobilka PSA žiada poskytnutie štátnej investičnej pomoci na realizáciu projektu rozšírenia výroby v Trnave, a to na spustenie výroby nového vozidla segmentu B. Vyplýva to z investičného zámeru zverejneného Ministerstvom hospodárstva, ktorý je v pripomienkovom konaní. „Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi v nominálnej výške 99 miliónov eur je rozložená na obdobie rokov 2016 až 2021. V priamej súvislosti s investičným zámerom žiadateľ vytvorí 420 nových pracovných miest do konca roka 2018," konštatuje sa v materiáli. V súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru žiadateľ podľa rezortu hospodárstva požaduje poskytnutie investičnej pomoci v celkovej nominálnej výške 18,63 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmu.

„Požadovaná investičná pomoc spĺňa definičné znaky investičnej pomoci, predmetom ktorej je rozšírenie výroby motorových vozidiel v existujúcom automobilovom závode a vytvorenie nových pracovných miest v lokalite Trnava," konštatovalo ministerstvo hospodárstva.

Výstavba nového závodu PSA Peugeot Citroën na Slovensku pri Trnave sa začala v roku 2003 a výroba prvého modelu odštartovala v roku 2006. Celková investícia PSA na Slovensku už presiahla 1 miliardu eur. V roku 2015 sa v trnavskom závode vyrobilo viac ako 303 000 vozidiel.

Zdroj: TASR

Branislav Grman Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame