RSI oslávilo 25 rokov vysielania

RSI oslávilo 25 rokov vysielania

Rádio Slovakia International verejnoprávneho RTVS oslávilo štvrťstoročie svojho fungovania slávnostným stretnutím. Zúčastnili sa na ňom diplomati, predstavitelia politického, spoločenského a kultúrneho života, ako aj bývalí a súčasní zamestnanci.

Prostredníctvom videopozdravu zaželali úspešné ďalšie roky vysielania prezident Andrej Kiska a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. „Overené a pravdivé informácie si zaslúžia nielen naši občania, ktorí pracujú za hranicami Slovenska, ale aj naši krajania a vôbec každý, koho dianie na Slovensku zaujíma a chce sa o ňom dozvedieť. V tomto je úloha Rádia Slovakia International ťažko nahraditeľná," uviedla vo svojom pozdrave hlava štátu.

„Rádio Slovakia International je istým spôsobom malým ministerstvom zahraničných vecí, pretože informuje o Slovensku v piatich zahraničných jazykoch. Snažili sme sa od počiatkov rozvíjať toto vysielanie v tých jazykoch, aby bol pokrytý celý svet. Je pre nás mimoriadne dôležité, aby sme rozvíjali aj vysielanie krajanskej redakcie pre všetkých Slovákov a fanúšikov slovenčiny po celom svete," uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Redakcia má 40 členov, počas uplynulého roka RSI odvysielalo 8760 hodín premiérového programu a zaznamenalo vyše 4000 listov od poslucháčov. Až 66 percent poslucháčov tvoria muži, najmladším poslucháčom je šesťročný chlapec z Francúzska, ktorý do redakcie posiela pekné kresby, najstaršou 85-ročná dáma z USA. Veľa ohlasov na vysielanie máme aj na sociálnych sieťach," priblížila vlaňajší výkon redakcie šéfredaktorka RSI Jozefína Mikleová.

Zdroj: TASR/RTVS

Martin Haraj Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame