Reakcie na verdikt IIHF

Reakcie na verdikt IIHF

Za racionálne a očakávané označil bývalý tréner slovenskej reprezentácie Július Šupler sobotňajšie rozhodnutie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) o zrušení svetového šampionátu pre koronavírus. Turnaj sa mal konať od 8. do 24. mája konať v Zürichu a Lausanne.
"Situácia je veľmi zložitá a zdravie je prvoradé. Takže sa nemožno čudovať, že švajčiarska vláda urobila takéto opatrenie. Deje sa to všade na svete. Je to niečo, čo sa nedá ovplyvniť emóciami, tu musí nastúpiť racionalita. Nemám k tomu výhrady, musel by sa tento zlý vývoj radikálne zmeniť. Tu ide o zdravie hráčov, divákov a realizačných tímov," povedal 69-ročný Šupler, pod ktorého vedením sa Slovensko prebojovalo do najvyššej kategórie MS v najkratšom možnom čase, keď v roku 1994 vyhralo C-kategóriu a o rok neskôr B-kategóriu MS.
V podobnom duchu sa vyjadril aj ďalší bývalý reprezentačný tréner Jozef Golonka. "Je to celosvetová záležitosť, toto bola reťazová reakcia, takže to bolo automatické. Bolo to otázkou času, išlo len o to, ako sa vyjadria najväčší sponzori, preto sa to možno naťahovalo. Šport je dnes profesionálny, je teraz otázka, z čoho budú hráči žiť, ale to sa týka celého športu. Je to celé veľmi smutné, s takýmto niečím sme doteraz nemali dočinenia," vyjadril sa 82-ročný strieborný olympijský medailista z Grenoble 1968.

Zdroj: TASR

Branislav Grman Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame