Lavičky na počesť Martikána, Kaliskej či Hochschornerovcov

Lavičky na počesť Martikána, Kaliskej či Hochschornerovcov

V areáli vodného slalomu v bratislavskom Čunove po výraznej rekonštrukcii umiestnili lavičky na počesť úspešných reprezentantov Slovenska v tomto športovom odvetví. Po novom bude možné posadiť sa na lavičky Petra a Pavla Hochschornerovcov, Eleny Kaliskej, Michala Martikána, Petra a Ladislava Škantárovcov, Mateja Beňuša, Juraja Minčíka, Jany Dukátovej či Jakuba Grigara.

Juraj Minčík, bronzový singlista z OH v Sydney 2000 a neskôr kouč bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov a Mateja Beňuša, dnes už 44-ročný riaditeľ Športového centra polície to považuje za krásny nápad.

Lavičky odhalili len dva dni pred štartom majstrovstiev sveta vo vodnom slalome, ktoré hostí práve Čunovo. Na slávnosti nechýbal ani päťnásobný olympijský medailista Michal Martikán. "Je v prvom rade super, že sa nám podarilo zmodernizovať trať, čo bol základ celej rekonštrukcie. To, že sa celý areál mení na park, je skvelý nápad a páči sa mi to. Dúfam, že tieto lavičky budú mať posolstvo pre ďalšie generácie a pre ľudí. Vďaka tejto trati aj vďaka kanálu v Liptovskom Mikuláši sme dosiahli veľké úspechy. Bude to teda jedna z pamiatok na ne. Som rád, že som bol súčasťou spomenutých úspechov. Vodný slalom je na Slovensku olympijský šport číslo jeden. Je to pre mňa zároveň veľká časť, byť v spoločnosti takých skvelých športovcov," povedal dvojnásobný olympijský šampión.

Podľa predsedu Sekcie divokých vôd Slovenskej kanoistiky Richarda Galoviča „ je to gesto, že Slovenská kanoistika si týchto športovcov váži a sú pre nás tým najdôležitejším artiklom. Nie infraštruktúra, nie športovisko, ale tí ľudia, ich úsilie a energia, ktorú do toho športu vkladajú. Zároveň je to aj odkaz pre mladú generáciu, že pozorne sledujeme ich kroky a vieme ich oceniť. Keďže sme na lavičky napísali mená a úspechy našich športovcov, tak vždy keď niekto pôjde okolo trate, bude si môcť pripomenúť, čo sme dosiahli."

Zdroj: SITA

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame