Týždeň OSN na Slovensku

Týždeň OSN na Slovensku

Pri príležitosti výročia vzniku Organizácie Spojených národov odovzdala v pondelok 25. októbra štátna tajomníčka ministerstva zahraničných vecí Ingrid Brocková v mene ministra Ivana Korčoka zlaté plakety štyrom slovenským osobnostiam, ktoré dlhoročne pôsobia v OSN a svojou prácou prispievajú k šíreniu dobrého mena Slovenska vo svete. Zlatú plaketu si prevzali vedúca Úradu Medzinárodnej organizácie pre migráciu v SR Zuzana Vatráľová, rezidentná predstaviteľka Rozvojového programu OSN pre Čiernu Horu Daniela Gašparíková, najdlhšie aktívne slúžiaci slovenský občan v systéme OSN a riadiaci pracovník Odboru bezpečnosti a ochrany Medzinárodného reziduálneho mechanizmu pre trestné tribunály OSN v Haagu Jozef Sťahuliak a bývalý riaditeľ Oddelenia systémov pozorovania Svetovej meteorologickej organizácie v Ženeve Miroslav Ondráš.

Slovenská republika si 24. októbra 2021, pripomenula 76. výročie vzniku Organizácie Spojených národov a zároveň aj 125. výročie narodenia slovenského diplomata Jána Papánka, ktorý bol jedným z autorov Charty OSN a prvým stálym predstaviteľom Československa pri OSN.
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR pri tejto príležitosti pripravilo sériu podujatí v týždni od 25.-29.októbra pod hlavičkou Týždeň OSN na Slovensku s cieľom priblížiť význam a úlohu OSN slovenskej verejnosti.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame