Súťaž „Moje Slovensko“ – 8. kolo – Slovenské Rudohorie

Súťaž „Moje Slovensko“ – 8. kolo – Slovenské Rudohorie

V tohtoročnom súťažnom cykle „Moje Slovensko" Vám ponúkame pohľady na to, čo si na Slovensku ceníme, čo mame radi, na čo sme hrdí. Aj v tomto kole vám priblížime ďalšieho našinca vo svete, ktorý nám porozpráva čo si na Slovensku cení, čo má rad ,na čo je hrdý a čo naše mu vo svete chýba. Tento raz to bude kriminalistka Zuzana Deščíková . Dvere do sveta jej otvorilo „ ucho". Mladá biologička dokázala svetu, že rovnako ako odtlačky prstov, môže aj odtlačok ucha nájsť páchateľa zločinu. Svet jej výskum tak zaujal, že už päť rokov pracuje v centrále vo Francúzsku, ale v poslednom období aj v juhovýchodnej Ázii, kde zasväcuje do nových metód vyšetrovania tamojších policajtov. Kto by to povedal, že základ do budúcnosti jej dala slovenská príroda v okolí Revúcej, kde často prežívala detstvo.

RSI_sutaz_Moje Slovensko_8.kolo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Súťažná otázka 8. kola:

Do ktorej krajinnej oblasti Slovenského Rudohoria chodila Zuzana Deščíková ešte ako školáčka zbierať bylinky so starým otcom? A kam si teraz chodí sem teraz trochu vyvetrať hlavu, keď je v Revúcej ?

Vaše odpovede čakáme do konca októbra na adrese: Rozhlas a televízia Slovenska, Radio Slovakia International, Krajanská redakcia Mlynská dolina, 845 45 Bratislava, Slovensko alebo na emilovej adrese: rsi_slovak@rtvs.sk Nezabudnite nám prosím, napísať aj Vašu korešpondenčnú adresu. Výhercu 8-ho kola vyžrebujeme prvú novembrovú nedeľu. Už je pripravený hodnotný balíček suvenírov zo Slovenska.

Víťazkou 7.kola a balíček suvenírov získava Zdenka Rohr, Lyon, Francúzsko.

Ľubica Hargašová, Foto: Flickr.com/Peter Fenda

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame