Najväčší Slovák

Najväčší Slovák

Rozhlas a televízia Slovenska štartuje so svojím ťažiskovým projektom Najväčší Slovák. Projekt je licencovaným formátom BBC upraveným na slovenské špecifiká. "Keď BBC začiatkom roka 2002 spustila program Najväčší Brit, za veľmi krátky čas sa stal mimoriadne vášnivo diskutovaným a populárnym seriálom," uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník k britskej celonárodnej ankete The Great Britons, ktorej víťazom sa stal Winston Churchill.

Licencovaný formát realizovali v 24 krajinách. Nemecká verejnoprávna televízia ZDF bola prvá, ktorá práva na šou prevzala. V novembri 2003 bol za najväčšieho Nemca zvolený Konrad Adenauer. U našich východných susedov si za najväčšieho Čecha zvolili Karla IV.

Celonárodná anketa o najväčšom Slovákovi odštartuje 1. novembra veľkou nominačnou fázou. V rámci nej bude môcť verejnosť do poslednej dekády decembra hlasovať prostredníctvom SMS na číslo 9977 za ľubovoľnú slovenskú osobnosť z histórie či súčasnosti. Už 1. januára 2019 spoznajú diváci počas galavečera prvú stovku a v rámci nej finálnu desiatku osobností. Celonárodná anketa vyvrcholí 1. mája budúceho roka.

Zdroj: RTVS

Ingrid Slaninková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame