Protesty „Za slušné Slovensko“ pokračujú

Protesty „Za slušné Slovensko“ pokračujú

Protesty nezoslabli ani po demisii premiéra Roberta Fica. V Bratislave žiadalo v piatok predčasné voľby 60- až 65-tisíc ľudí. Zapojili sa do nich nielen v Banskej Bystrici, Košiciach, Prešove a ďalších mestách po celom Slovensku, ale aj Slováci v zahraničí v rôznych európskych metropolách, ale napr. aj austrálskom Sydney.

Na Námestí SNP v Bratislave vyzvali organizátori zhromaždenia koaličných poslancov, aby nezahlasovali v Národnej rade zadôveru v novú vládu Petra Pellegriniho. Ľudia prišli do ulíc, lebo od minulého týždňa sa veľa nezmenilo. Uviedli to na začiatku bratislavského zhromaždenia organizátori Katarína Nagy Pázmány a Peter Nagy. „Vrah Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je stále neznámy, vláda síce podala demisiu, no v pozadí zostávajú rovnakí ľudia".

Spoluzakladateľka občianskeho združenia Aliancie Fair-play Zuzana Wienk vyzvala na odstúpenie policajného prezidenta Tibora Gašpara a špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorých by mali nahradiť hodnoverné osoby.

Na pódiu vystúpili aj spoluorganizátori protestov v novembri 1989 Filip Bagáč a Ingrid Bagáčová. Bagáč zdôraznil, že súčasné vedenie krajiny klamstvo povýšilo nad múdrosť a peniaze na jedinú hodnotu v krajine.

Časť ľudí sa po proteste presunula pred Úrad vlády, kde žiadali predčasné voľby. Niektorí protestujúci spievali hymnu a vešali na brány svoje transparenty s nápismi ako: „Úrad skorumpovanej vlády".

Zdroj: RTVS/SITA/Denník N

Martin Haraj Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame