Názory exprezidentov

Názory exprezidentov

Svoj hlas v sobotňajšom prvom kole prezidentských volieb odovzdal aj bývalý prezident Rudolf Schuster. Podľa jeho slov by nová hlava štátu mala spájať a utlmovať napätie v spoločnosti. Pripomenul, že vo svojej funkcii sľuboval tri veci. Z nich sa podaril vstup do NATO aj vstup do Európskej únie. To tretie nesplnil. Ako prezradil, povedal si, že sa bude snažiť obrusovať hrany medzi koalíciou a opozíciou, a to sa nepodarilo dodnes. Podľa Schustera by mal byť nový prezident nadstranícky, a to bez ohľadu na to, odkiaľ príde.

Situácia na Slovensku je ťažká, občanov čaká obdobie uskromňovania. Zlepšiť ju môže aj hlava štátu. Vyhlásil to bývalý prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý v sobotu odovzdal svoj hlas v prvom kole prezidentských volieb. Pri zlepšení situácie je podľa neho potrebné aj vymaniť sa z rodinných či skupinových "bublín" a hľadať vzájomné porozumenie. Dodal, že pri prezidentských voľbách je potrebné hľadať vhodného kandidáta podľa predstavy každého občana.

Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska vyzval ľudí, aby prišli voliť už v prvom kole a nespoliehali sa na preferencie jednotlivých kandidátov. Volil v Poprade. Zdôraznil, že súčasná doba je veľmi zložitá a hlas prezidenta môže zohrávať veľmi vážnu úlohu v politickom dianí doma i v zahraničí.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame