Zbierka pre Ukrajinu už prekonala cieľ

Zbierka pre Ukrajinu už prekonala cieľ

Za necelé štyri dni od spustenia verejnej zbierky na podporu českej iniciatívy nákupu munície pre Ukrajinu vybrali jej organizátori na Slovensku viac ako milión 900 tisíc eur. Pôvodný cieľ kampane bol vyzbierať milión eur. Vyplýva to z webu iniciatívy Munícia pre Ukrajinu.

Zbierka, ktorú podporili aj rôzne osobnosti, pokračuje. "Svojou podporou ste dokázali, že Slovensko nie je zbabelé, práve naopak je odvážne a ochotné pomáhať," odkázali organizátori všetkým, ktorí na podporu českej iniciatívy nákupu munície pre Ukrajinu prispeli. Akciu pod názvom "Keď nie vláda, posielame my" jej organizátori zdôvodnili tým, že kabinet slovenského premiéra Roberta Fica sa do českého programu zapojiť nemieni. Český premiér Petr Fiala na summite EÚ v Bruseli k slovenskej zbierke povedal, že "je tu cesta, ako využiť tieto prostriedky aj pre českú muničnú iniciatívu".

Súčasná slovenská vláda po svojom minuloročnom nástupe do úradu zastavila vojenskú pomoc Ukrajine zo štátnych zásob, komerčné dodávky ďalej podporuje.

Zdroj: TASR

Zuzana Kejmarová Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame