10. kolo súťaže „Cesty“- Hradná, gotická, železná cesta

10. kolo súťaže „Cesty“- Hradná, gotická, železná cesta
Od januára sme vám postupne v deviatich kolách súťaže „Cesty" priblížili pozoruhodnosti v niektorých slovenských regiónoch - ich históriu, kultúrne pamiatky, prírodné skvosty, turistické atrakcie.

V poslednom desiatom kole súťaže vám prestavíme iný spôsob spoznávania Slovenska. Ak vás viac ako rôznorodosť turisticky príťažlivých centier zaujímajú napríklad len hrady, zámky, kaštiele, či gotika, staré zakonzervované fabriky a hutné pece, aj takéto možnosti ponúka Slovensko. Špeciálnu hradnú, jantárovú, gotickú, železnú, aj vinnú cestu. Pozývame vás na tri z nich.

RSI_súťaž_Cesty 10 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tu sa dnešné spoznávanie Slovenska po Hradnej, Gotickej a Železnej ceste končí. Súťažná otázka tohto kola znie: Ktorého grófa z rodu Andrássyovcov prezývali „Železný gróf."? Napovieme vám, že jeho meno je veľkými písmenami zapísané do kultúrnych i hospodárskych dejín strednej Európy. Na vaše odpovede čakáme do 28.decembra tohto roku na adrese- Rozhlas a televízia Slovenska, Rádio Slovakia Internatioval, Krajanská redakcia, Mlynská dolina,84545 Bratislava, Slovensko, alebo e- mail adresa: rsi_slovak@slovakradio.sk. Pre výhercu tohto kola je pripravený hodnotný balíček suvenírov zo Slovenska.

Ľubica Hargašová Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame