Prezident vymenoval rektorov

Prezident vymenoval rektorov

Prezident Andrej Kiska vymenoval šiestich rektorov vysokých škôl, medzi nimi aj nového rektora Univerzity Komenského a Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Na čele najväčšej a najstaršej univerzity na Slovensku - Univerzity Komenského v Bratislave, bude stáť nový rektor Marek Števček, ktorý nahradil na poste doterajšieho rektora Karola Mičietu. Za rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave na ďalšie štvorročné obdobie vymenoval prezident Ferdinanda Daňa, ktorý vedie univerzitu od roku 2015. Nového rektora Miroslava Fikara má Slovenská technická univerzita v Bratislave, ktorý nahradil v tejto funkcii doterajšieho rektora univerzity Roberta Redhammera.

Nové vedenie má aj Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave. Za rektorku školy bola vymenovaná Bohunka Koklesová, ktorá na poste vystriedala Stanislava Stankociho. Ďalšie štyri roky povedie Univerzitu veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach doterajšia rektorka Jana Mojžišová. Na čele Vysokej školy medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove ostáva doterajší rektor Marek Storoška.

Zdroj: TASR

Branislav Grman Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame