Rokovania neúspešných kandidátov o podpore

Rokovania neúspešných kandidátov o podpore

V druhom kole prezidentských volieb o post hlavy štátu zabojujú Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Strany, ktoré mali v prvom kole neúspešných kandidátov, už začínajú uvažovať, ktorého z kandidátov podporia.

TD_voľby prezidenta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Peter Pellegrini sa už stretol s neúspešnými kandidátmi z prvého kola volieb, Krisztiánom Forróm a Jánom Kubišom. Ako vyhlásil Forró, počas prezidentských volieb bola pozornosť upriamená na Maďarov žijúcich na Slovensku. Rozhodujúca by mohla byť úloha Maďarov v druhom kole. Doplnil, že s Ivanom Korčokom sa predbežne dohodli na stretnutí vo štvrtok (28. 3.).

Neúspešný kandidát Ján Kubiš zatiaľ neplánuje vyjadrenie k prezidentským kandidátom v súvislosti s podporou v druhom kole volieb. Ďalšie kroky zváži aj na základe výstupov oboch kandidátov v kampani. Verí v dôraznú, ale slušnú volebnú kampaň.

Koaličná SNS pozvala na stretnutie kandidáta na prezidenta a predsedu Národnej rady Petra Pellegriniho aj premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Podčiarkla, že Pellegriniho pozvala bez akýchkoľvek podmienok ako gesto s cieľom "zastaviť zlo v podobe Ivana Korčoka". Stretnutie v súvislosti s prezidentskými voľbami avizuje na 2. apríla o 10.00 h v centrále SNS.

Zdroj: RTVS

Denisa Žilová, Iveta Michalíková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame