Ocenenie z Varšavy

Ocenenie z Varšavy

Prvý medzinárodný úspech ešte pred distribučnou premiérou v kinách má na konte nový slovenský koprodukčný film Muž so zajačími ušami. Jeho režisér Martin Šulík získal v sobotu cenu za najlepšiu réžiu na Medzinárodnom filmovom festivale vo Varšave. Snímku zároveň ocenila aj ekumenická porota festivalu. Vzhľadom na aktuálnu epidemickú situáciu v Európe si Martin Šulík ocenenie neprevzal osobne, ale radostnú novinu mu telefonovali priamo z pódia vo Varšave, kde sa 36. ročník festivalu uskutočnil. Premiéru Šulíkovho desiateho celovečerného filmu musel presunúť už dvakrát pre pandémiu. Tragikomédia Muž so zajačími ušami sa mala pôvodne dostať do kín na jar, následne potom práve v týchto dňoch v októbri, a momentálne je kinopremiéra presunutá do odvolania. Ak sa bude situácia okolo pandémie priaznivo vyvíjať, diváci uvidia film v slovenských kinách hneď ako to bude možné, predbežne vo februári 2021.

Muž so zajačími ušami je príbehom o mužovi, ktorému sa život zo dňa na deň prevráti naruby, a to vtedy, keď si myslel, že ho už nič neprekvapí. Navyše je zrazu obdarený zvláštnou schopnosťou, narastú mu zajačie uši a začína počuť myšlienky iných ľudí.

K práci na snímke si Šulík prizval všetkých svojich kmeňových spolupracovníkov, ktorí ho sprevádzajú vyše 25 rokov - scenáristu Mareka Leščáka, kameramana Martina Štrbu a producenta Rudolfa Biermanna.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame