Koncertom si uctila obete pandémie COVID-19

Koncertom si uctila obete pandémie COVID-19

Slovenská filharmónia si v stredu uctila obete pandémie COVID-19 a vyjadrila poctu a obdiv všetkým, ktorí stáli v prvej línii boja s koronavírusom. Na koncerte v rámci Bratislavských hudobných slávností zaznelo monumentálne dielo Giuseppe Verdiho Requiem.

Myšlienku koncertu podporili aj pozostalí po obetiach pandémie z občianskeho združenia (OZ) Skutočné obete. "COVID-19 na Slovensku o život pripravil viac ako 15.000 ľudí. Za každým týmto číslom pritom stojí rodina a príbeh, skutočné obete a skutoční ľudia, ktorí tu dnes mohli byť, avšak kvôli pandémii už nie sú medzi nami," povedala Lenka Straková, jedna zo zakladateliek OZ Skutočné obete. "Chceme, aby sa na nich nezabudlo, a zároveň cítime, že si potrebujeme pripomínať zdrvujúci dosah pandémie, ktorý navždy tragicky poznačil nielen desaťtisíce rodín obetí, ale celú našu spoločnosť," dodala.
Združenie tiež iniciovalo výstavbu centrálneho Pamätníka obetí COVID-19, ktorý by mal byť pre celý národ dôstojnou pripomienkou, vyjadrením úcty a skutočnej solidarity s obeťami a ich pozostalými. Nachádzať by sa mal v Bratislave, financovaný bude z príspevkov z transparentného účtu. Viac informácií nájdu záujemcovia na www.skutocneobete.sk.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame