Hrdosť na svoju prírodu a lesy

Hrdosť na svoju prírodu a lesy

Slováci sú hrdí na svoju prírodu a krásne, zdravé, husté lesy. Konštatoval to v sobotu počas 21. ročníka Dňa stromu v Lesníckom skanzene vo Vydrovskej doline pri Čiernom Balogu minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan. Zdôraznil, že za to vďačíme lesníkom, ktorí sa už viac ako 150 rokov starajú o zdravý vývoj lesa. Upozornil na problémy s klimatickou zmenou, čo súvisí s prírodou, životným prostredím a práve zdravými lesmi, ktoré pri ich dobrom manažovaní podľa jeho slov pomôžu sa s ňou v budúcnosti vyrovnať.

Podľa Vlčana spoločne s lesníkmi si osvojili myšlienku, že "my dnes máme lesy požičané od svojich detí". Chce urobiť všetko pre nastavenie legislatívy tak, aby sa ciele Slovenska, ale i ciele EÚ v ďalších rokoch plnili.

V tomto roku si Lesnícky skanzen vo Vydrovskej doline pripomína 20. výročie vzniku. Vznikol v prostredí priamo v lesných porastoch, aby sa verejnosť mohla oboznámiť a dozvedieť viac o stromoch, produkčnej funkcii lesa, práci lesníkov a rôznych prírodných zaujímavostiach. Je otvorený celoročne.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame