Absolútnou Slovenkou roka je Alena Vanková

Absolútnou Slovenkou roka je Alena Vanková

Galavečerom v Slovenskej filharmónii vyvrcholil v piatok 16. ročník čitateľskej ankety Slovenka roka. Na slávnostný večer v bratislavskej Redute prijal pozvanie aj prezident Peter Pellegrini. Titul Absolútna Slovenka roka 2024 získala Alena Vanková, manažérka riadenia prevádzky 1. a 2. bloku Atómovej elektrárne Mochovce, členka organizácie Ženy v jadre, ktorej patrí prvenstvo aj v kategórii biznis a manažment.
Víťazkou v kategórii médiá a komunikácia sa stala televízna moderátorka Simona Frantová. Prvenstvo v kategórii umenie a kultúra získala šperkárka Katarína Žiak.
V oblasti športu zvíťazila olympionička, reprezentantka v streleckej disciplíne skeet Danka Barteková. V kategórii podpora mladých talentov získala titul učiteľka dejepisu Alica Virdzeková, ktorá sa vyše 40 rokov venuje aj mimoškolskej práci so žiakmi.
Za oblasť charity patrí ocenenie psychologičke Lívii Matulovej Osvaldovej, ktorá sa od roku 2014 venuje dobrovoľníckej činnosti v občianskych združeniach Klub Luna Senior Friendly a Kreatívny Klub Luna, zameraných na medzigeneračné a komunitné aktivity. V kategórii vzdelávanie je Slovenkou roka pedagogička a výtvarníčka Martina Murgašová, zriaďovateľka 1. Súkromného Banskobystrického gymnázia.
Ocenenie v kategórii zdravotníctvo získala Henrieta Földesová, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda. V kategórii veda a výskum uspela Lenka Lorencová, samostatná vedecká pracovníčka Chemického ústavu SAV.

Mimoriadne ocenenie udelila nominačná komisia tento rok Eliške Kubíkovej, zástupkyni prednostu Anatomického ústavu Lekárskej fakulty Univerzity Komenského.

Mimoriadne ocenenie patrí aj Janke Zálešákovej, predsedníčke Asociácie slovenských kúpeľov a viceprezidentke Európskeho zväzu kúpeľov, a tiež spolku Živena, za ktorý si ocenenie prevzala jeho predsedníčka Alena Heribanová.
O víťazkách v jednotlivých kategóriách rozhodli diváci RTVS.

Zdroj: TASR

Zuzana Kejmarová Foto: FEI/STUBA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame