Trenčianske Teplice budú hostiť festival džezovej hudby

Trenčianske Teplice budú hostiť festival džezovej hudby

Trenčianske Teplice v okres Trenčín budú hostiť festival džezovej hudby. Akcia ponúkne sériu koncertov a podujatí, ktoré predstavia to najlepšie zo súčasnej džezovej scény. Koncerty do mesta prinesie festival JazzFest, ktorý organizuje Inštitút pokročilých štúdií. "Jedným z vrcholov festivalu bude vystúpenie svetoznámeho skladateľa Alfa Carlssona, autora hudby pre ceremoniál udeľovania Nobelovej ceny za mier. Koncert sa uskutoční 25. júla. Carlsson vystúpi spolu s oceňovaným skladateľom Jiřím Kotačom a odprezentujú unikátnu fúziu rôznych hudobných štýlov od škandinávskeho folku cez R&B až po prvky hiphopu," priblížila hovorkyňa Trenčianských Teplíc Barbora Zajačková.
V rámci plánovaných koncertov festivalu JazzFest vystúpi i skupina Djabe & Steve Hackett, ktorý bol dvorným gitaristom Genesis. Koncert sa uskutoční v sobotu 10. augusta v amfiteátri.
Festival JazzFest vznikol v roku 2018 v Trenčíne ako spontánny záujem o džez a do Trenčína priniesol viac ako 72 hudobných zoskupení medzinárodného významu. Intenzívne spolupracuje aj s kultúrnymi inštitúciami v USA, Poľsku, Maďarsku, Českej republike a na Slovensku.

Zdroj: TASR

Zuzana Kejmarová, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame