Prezidentka zrušila svoj program v Pittsburghu

Prezidentka zrušila svoj program v Pittsburghu

Prezidentka Zuzana Čaputová mala pozitívny test na COVID-19. Zrušila preto v nedeľu v Pittsburghu program posledného dňa svojej pracovnej cesty v USA. Na univerzite v Pittsburghu mala naplánované stretnutie s krajanskou komunitou a s predstaviteľmi fraternalistických združení, ktoré podporujú Program slovakistických štúdii na univerzite.

Okrem toho mala maliarovi, grafikovi a vedúcej osobnosti amerického hnutia pop-art Andymu Warholovi udeliť in memoriam štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy za mimoriadne šírenie dobrého mena SR v zahraničí. „Vyznamenanie, ktoré mal prevziať počas slávnostnej ceremónie v Múzeu Andyho Warhola jeho synovec Donald Warhola, odovzdá v zastúpení prezidentky veľvyslanec SR v USA Radovan Javorčík v náhradnom termíne," priblížil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Slovenská prezidentka vycestovala na štátnu návštevu do Kanady v pondelok 29. januára. Navštívila Ottawu a Toronto. Potom sa presunula na pracovnú cestu do USA, konkrétne do San Francisca a Pittsburghu. Na Slovensko sa vrátila dnes, ako sa pôvodne plánovalo.

Zdroj: TASR

Branislav Grman Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame