Najviac ovplyvnila pracovný život

Najviac ovplyvnila pracovný život

Pandémia nového koronavírusu najviac negatívne ovplyvnila životy Slovákov v pracovnej sfére. Túto možnosť zvolilo 42 % respondentov prieskume HR Pulse, ktorý zrealizoval pracovný portál Profesia.sk v spolupráci s iniciatívou Open HR fórum. Na prieskume sa zúčastnilo viac než 3200 respondentov.
Viac než tretina ľudí (37 %) tiež priznala negatívne dosahy pandémie na súkromie a Slováci často naznačovali aj problémy pri štúdiu a vo finančnej oblasti. Pandémia nijako negatívne nedoľahla na 19 % respondentov a päť percent tiež označilo možnosť iné.
V oblasti pracovného života respondenti načrtli, že najväčší problém pri práci počas pandémie majú s ustrážením pracovnej doby, túto možnosť označilo 41 % respondentov. Menej než tretina tiež má problém sústrediť sa na prácu a zladiť rodinu s prácou. Približne 29 % respondentov tiež videlo problém s pracovným priestorom pri práci z domu a s udržiavaním kontaktu s kolegami.
Naopak, z prieskumu vyplynulo, že Slováci nemajú takmer žiadne problémy s novými požadovanými digitálnymi zručnosťami a dohadovaním stretnutí on-line. Na tieto veci si pracovníci zvykli a vedia sa im prispôsobiť.
Prieskum tiež ukázal, že veľká časť ľudí sa začala viac zaujímať o duševné zdravie, potvrdilo to 41 % respondentov. Táto téma zasiahla najviac ľudí do 29 rokov. Naopak, nižší podiel bol pri respondentoch vo veku od 40 do 49 rokov.
Pre viac než polovicu ľudí bol najväčšou podporou zo strany zamestnávateľa počas pandémie flexibilný pracovný čas so zohľadnením súkromných potrieb. Tretina tiež povedala, že im pomáha samostatnosť pri riešení úloh či vhodné technické vybavenie na doma.
Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame