Inšpiratívne podnikateľské príbehy

Inšpiratívne podnikateľské príbehy

Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2022 Slovenskej republiky sa stal Juraj Fehervari zo spoločnosti Be Lenka, ktorá podniká v segmente udržateľnej barefootovej obuvi. Ocenenie EY Začínajúci podnikateľ roka 2022, určený pre podnikateľov, ktorých firmy fungujú na trhu minimálne dva a nie viac ako päť rokov, si prevzali Lucia Huong Šimeková a Quoc Thang Tran za spoločnosť Food Project. Titul EY Technologický podnikateľ roka 2022 získal Tomáš Nerád zo spoločnosti Diplomat Dental, informovala v stredu spoločnosť EY (Ernst & Young).
"Verím, že náš príbeh inšpiruje mnohých podnikateľov k tomu, že naozaj nič nie je nemožné a podnikať sa dá férovo do celého sveta, pokojne aj zo Žiliny," hovorí Fehervari. Pri výrobe spoločnosť používa prémiové, kompostovateľné, kožené či vegánske materiály a recykláty. Radí sa medzi najlepšie hodnotené barefootové značky na svete. Medzi jej dominantné trhy patrí stredná Európa, Nemecko, Rakúsko, Severná Amerika, Fínsko, Nórsko, Švédsko, Španielsko a Francúzsko.
Poslaním tejto súťaže je podľa jej organizátorov predstaviť verejnosti inšpiratívne podnikateľské príbehy a vzdať im uznanie. "Víťazi, držitelia titulu EY Podnikateľ roka SR, našu krajinu reprezentujú na svetovom finále v Monte Carle od roku 2007. Verím, že podnikateľský príbeh Juraja Fehervariho, jeho dôraz na udržateľnosť a čestnosť v podnikaní osloví medzinárodnú porotu tak, ako oslovil nás," povedal vedúci partner EY v Slovenskej republike Marián Bíž.
Branislav Cvik, predseda poroty a držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2021, komentoval, že myšlienka vyrábať kompostovateľné topánky má v budúcnosti obrovský potenciál v rovine ekologickej i podnikateľskej. "Podnikanie, ktoré zároveň šetrí životné prostredie, môže byť inšpiráciou pre ďalších podnikateľov. Aj preto je Juraj Fehervari dobrou voľbou poroty," konštatoval.
Súťaž EY Podnikateľ roka je koncipovaná ako medzinárodná, preto sú kritériá, podľa ktorých sa posudzujú jednotliví účastníci, v každej krajine porovnateľné. V súčasnosti sa ako jediná svetovo uznávaná súťaž svojho druhu pravidelne vyhlasuje v 60 krajinách sveta. Ernst & Young je medzinárodná sieť poradenských služieb v oblasti auditu, daní, transakčného a podnikového poradenstva.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame