Férový čin roka

Férový čin roka

Ocenenie Férový čin roka získal Danyil Tsybulko za pomoc mladým zahraničným študentom. Nadácia Zastavme korupciu vyzdvihla v stredu po druhýkrát mladých ľudí za činy, ktoré prispeli k férovosti a spravodlivosti v spoločnosti. "Na Danyilovi oceňujeme jeho iniciatívu pri integrácii zahraničných študentov a reálny dopad týchto aktivít na životy mladých ľudí," zhodnotila laureáta Anna Augustínová z Nadácie Zastavme korupciu. Založením organizácie Metoikos sa Tsybulko snaží spoločne s ďalšími členmi integrovať zahraničných študentov do spoločnosti.
Odborná porota zároveň nominovala ďalšie štyri férové činy, medzi nimi dokumentárnu reportáž zo slovensko-ukrajinskej hranice v obci Ubľa tesne po vypuknutí ruskej invázie zachytenú Borisom Dubíkom či vytvorenie Nebinárnej príručky, ktorej autorom je Victory Vargic. Paula Rybanská je nominovaná za článok, v ktorom zdieľala vlastný príbeh o šikane zo strany učiteľov a za realizáciu workshopov o duševnom zdraví na stredných školách sa medzi finalistov zaradil aj Matej Adam Bálint.
Férový čin roka organizuje Nadácia Zastavme korupciu druhý rok. Minulý rok ocenila študenta Jána Cipára, ktorý založil iniciatívu Pošli dobro na pomoc seniorom.

Zdroj: TASR

Iveta Michalikova, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame