Mokošová má prvú slovenskú medailu

Mokošová má prvú slovenskú medailu

Barbora Mokošová naplnila dlhoročné túžby priaznivcov športovej gymnastiky, keď konečne zapísala Slovensko na listinu medailových krajín kontinentálneho šampionátu. Na ME žien v tureckom Mersine vybojovala bronz na bradlách.

Šampionát v Turecku bol v roku poznačenom pandémiou koronavírusu jednou z mála príležitostí zasúťažiť si a otestovať svoju formu. Preto takmer všetky gymnastky absolvovali celý viacboj, hoci o cenné kovy sa v ňom na majstrovstvách nesúťažilo. Mokošová v ňom dosiahla šieste najlepšie bodové ohodnotenie. Kvalitný výkon podala ešte aj na prostných, v ktorých obsadila 11. miesto a bola prvou náhradníčkou pre finále. Najväčší úspech však prišiel na náradí, ktoré členka Slávie UK považuje za svoje najkvalitnejšie. "Bradlá sú moja najsilnejšia disciplína. Tajne sme dúfali, že by sa mohol podariť úspech práve na tomto náradí. Druhé miesto v kvalifikácii však bolo pre nás veľmi veľkým prekvapením. Z bronzovej medaily som mimoriadne šťastná," neskrývala radosť Mokošová.

Istotu účasti na OH v Tokiu získala slovenská gymnastka už pred rokom na MS v Stuttgarte, cenný kov z majstrovstiev Európy je pre ňu pol roka pred najvyšším športovým vrcholom povzbudením: „Tento úspech je určite veľkou motiváciou do ďalšej práce. Prípravu na olympiádu odštartujeme už v januári, čaká nás dlhá cesta. Určite zabojujeme, aby sme na olympiáde uspeli, či už na jednotlivých náradiach, alebo vo viacboji."

Zdroj: TASR


Branislav Grman Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame