Ohlasy zahraničných médií na triumf P. Vlhovej

Ohlasy zahraničných médií na triumf P. Vlhovej

AP: "Vlhová je rarita v čoraz špecializujúcejšom sa svete zjazdového lyžovania, keďže súťaží vo všetkých disciplínach. V sobotu absolvovala 30. štart vo SP v tejto sezóne, zvíťazila v šiestich pretekoch."

AFP: "Chyba na vrchu svahu v prvom kole slalomu mohla ľahko zmariť Vlhovej sny. Nakrátko stratila rovnováhu, no opäť získala kontrolu a v druhom kole si bezpečne prišla po titul."

DPA: "Nová alpská kráľovná nebola úplne spokojná. Celkovým víťazstvom si splnila svoj veľký sen, no nevyšiel jej záverečný slalom. V tejto sezóne SP nevynechala ani jednu súťaž, slávila šesť triumfov, pravdepodobne najkrajší bol pred dvoma týždňami doma v Jasnej."

ORF: "Vlhová triumfovala s kvapkou horkosti. Samozrejme, že celkové prvenstvo chcela zvýrazniť úspechom v slalome."

neveitalia.it: "Petra Vlhová píše športovú históriu celého národa. Katharina Liensbergerová jej uchmatla malý glóbus za slalom, ale Slovenka získala najkrajšiu z trofejí."

rsi.ch: "Vlhová je šťastná, že to dokázala po viacerých vrcholoch a pádoch. Vo veku 25 rokov po prvý raz vybojovala pre Slovensko veľký glóbus."

rtvslo.si: "Petra Vlhová korunovala dlhú sezónu ziskom veľkého glóbusu. Postačilo jej na to šieste miesto v záverečnom slalome vo švajčiarskom Lenzerheide."

mundodeportivo.com: "Petra Vlhová sa postarala o zápis do histórie, keď sa stala prvou Slovenkou, ktorá zvíťazila v celkovom poradí SP."

Zdroj: TASR

Branislav Grman Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame