V hliadkach C1 Slovenky piate

V hliadkach C1 Slovenky piate

Slovenské vodné slalomárky Monika Škáchová, Simona Glejteková a Zuzana Paňková obsadili v hliadkach C1 piate miesto na domácich majstrovstvách sveta.
Domáce reprezentantky si v stredu v Čunove pripísali šesť trestných sekúnd a za víťaznými Češkami zaostali o 8,95 sekundy. Striebro si vybojovali Španielky (+1,57 s) a bronz získali reprezentantky Ruskej kanoistickej federácie (+7,62 s).

Škáchovú mrzeli chyby, ktoré boli podľa nej veľmi hlúpe: "Išli sme celkom peknú jazdu, i keď som spravila dva ťuky, ktoré nemuseli byť. To nás odsunulo na horšie miesto. Okrem toho bola tá jazda celkom pekná. Čakali sme trošku lepšie umiestnenie, ale kvôli tým ťukom to nevyšlo."
Šestnásťročná Paňková bola pred pretekmi nervózna, aj ona urobila na trati chybu: "V závere som už neudržala nervy na uzde, z mojej strany to bol úplne zbytočný ťuk. Videla som Moniku ťuknúť, tak som ťukla aj ja. Mrzí ma to, urobila som viacero chýb, ale dala som do toho všetko. Sú to moje prvé majstrovstvá sveta, takže cítim väčšiu nervozitu a zodpovednosť. Snažím sa to čo najviac utlmiť a brať to ako každé iné preteky."

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame