Hliadka C1 nedosiahla na zlato, má bronz

Hliadka C1 nedosiahla na zlato, má bronz

Slovenská hliadka 3xC1 získala bronzovú medailu na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Čunove. Trojica kanoistov Alexander Slafkovský, Marko Mirgorodský a Matej Beňuš neobhájila najcennejší kov spred roka zo španielskeho Seu d'Urgell. Slováci kraľovali tejto disciplíne na MS od roku 2009, odkedy bez prerušenia získali deväť titulov po sebe. V Čunove vybojovalo zlato Francúzi, striebro Česi.
" Chceli sme natiahnuť sériu, ale bohužiaľ. Išli sme ako tím, každý dal do toho maximum, ale situáciu sme teraz vyriešili v náš neprospech. Bronz je super, ale mrzí nás, že nemáme zlato," povedal Slafkovský.
Slovensko získalo predchádzajúcich deväť zlatých medailí v zložení Slafkovský, Beňuš a Michal Martikán, ktorého tento rok vystriedal Mirgorodský.

Na tvárach slovenských kanoistov bolo vidieť sklamanie, no Beňuš napokon vyzdvihol aj bronz: "Desiata medaila za sebou by bola nádherná, sme sklamaní. Ale každá séria sa musí skončiť a bronz je tiež úspech a najmä na domácej vode. Marko mal náročný výjazd na 8. a 9. bránke, tam sme stratili a musel nás dobiehať." 

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame