Európsky týždeň športu

Európsky týždeň športu

Vo štvrtok sa začal Európsky týždeň športu, ktorý vyvrcholí športovou akciou #BeActive Night 2021 v Bratislave. Počas podujatia môže verejnosť využiť ktorékoľvek z vyše 500 športových podujatí. Koordinátorom Európskeho týždňa športu je Národné športové centrum.
"Mladí ľudia majú v súčasnosti oveľa viac možností. Keď som bol mladší, nemali sme takú širokú ponuku rôznych aktivít, nemali sme počítače. Tešili sme sa, že si môžeme po škole zahrať futbal alebo loziť po stromoch. Svet sa však vyvíja inak. Deti a žiakov je preto potrebné zaujať športom už na základných školách a zmysel vidím aj v zatraktívnení telesnej výchovy. Nemali by sme ich nútiť, ale je dobré im ukázať, že šport je zaujímavý a zábavný," priblížil jeden z ambasádorov podujatia, šprintér Ján Volko. Hlavnou myšlienkou je iniciatíva #BeActive, ktorá povzbudzuje ľudí k aktívnemu športovaniu. Cieľom je, aby si ľudia naprieč generáciami našli svoju obľúbenú športovú aktivitu a venovali sa jej.
Vrcholom Európskeho týždňa športu je sobotné (25. 9.) podujatie #BeActive Night 2021 v bratislavskom Ružinove. Program je ladený hlavne športovo, vstup je voľný a okrem športu sa môžu návštevníci tešiť aj na zážitkový kultúrny program. "Návštevníci budú mať možnosť vyskúšať si rôzne športové disciplíny a zároveň aj súťažiť o spomienkové predmety. Tohtoročné motto je - príď si zašportovať a odnes si odmenu," informoval riaditeľ Národného športového centra Vladimír Baluška.
Európsky týždeň športu sa koná každoročne od 23. do 30. septembra a nabáda ľudí k zdravšiemu a aktívnejšiemu životnému štýlu. Tento rok vzhľadom na celosvetovú pandémiu kladie vyšší dôraz dôležitosti pohybu na fyzické a duševné zdravie.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame