Vyzdvihol organizáciu, chválil ju aj prezident ICF

Vyzdvihol organizáciu, chválil ju aj prezident ICF

Majstrovstvá sveta na divokej vode v Čunove priniesli veľa emócií, rozlúčok, ale aj pozitívnych ohlasov od účastníkov. Predseda sekcie divokých vôd Richard Galovič dokonca dostal od prezidenta Medzinárodnej kanoistickej federácie (ICF) Josého Perurenu pochvalu najvyššieho rangu.
Okrem skvelých športových výkonov sprevádzala šampionát aj skvelá divácka kulisa. Cez brány areálu počas dvoch dní prešlo viac ako 5-tisíc divákov. "Predovšetkým si veľmi vážim, že tento šport má stále obrovské množstvo fanúšikov. A šport sa má robiť práve pre nich, aby si užili atmosféru. A tú nám závidí celý svet, pretože šport je obmedzený a uplynulé dva roky sa množstvo eventov uskutočnilo bez fanúšikov. A aj keď tu boli chyby, ktoré vyplývajú z nenaplneného rozpočtu, tak som si istý, že športovcom nechýbalo nič a že sme urobili skvelú prácu. Slovensko nestratilo kredit svetovej kanoistickej veľmoci. Celý náš tím pracoval od rána do rána a bol som rád, keď som videl úsmevy na tvárach tých, o ktorých sme sa starali, ale aj na tvárach najbližších ľudí," povedal Galovič.
Predseda sekcie divokých vôd zhodnotil aj športové úspechy a prezradil, s akými slovami sa s ním lúčil prezident ICF. "Žijeme dobu, keď sú medaily na druhom mieste. Ale veľmi si ich vážim, pretože majú výpovednú hodnotu. Keď som sa lúčil s prezidentom kanoistickej federácie i viceprezidentom, tak hovorili, že z ich pohľadu to bol najlepší šampionát, aký zažili. Veľmi si to vážim, lebo tieto hodnotenia nie sú v kanoistike bežné a povinné. Aj športovci sa vyjadrovali pozitívne, ja hovorím, že máme najkrajšiu divokú vodu na svete. Verím, že tento park, ktorý sa ešte stále zveľaďuje, pritiahne ďalších mladých ľudí k divokej vode na Slovensku."

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame