Začína sa nová sezóna, Petra Vlhová je odhodlaná

Začína sa nová sezóna, Petra Vlhová je odhodlaná

Tradičnou ľadovcovou ouvertúrou v Söldene odštartuje cez víkend nová sezóna Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Dve najväčšie ašpirantky na celkové prvenstvo sú opäť Slovenka Petra Vlhová a Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá obhajuje veľký glóbus z predchádzajúceho ročníka. V úvodnom obrovskom slalome bude štartovať aj Rebeka Jančová a Slovensko bude mať zastúpenie aj medzi mužmi v osobách bratov Adama a Andreasa Žampovcov.
Tím Petry Vlhovej sa na sezónu pripravoval v Argentíne, kde našiel výborné podmienky. Záver prípravy však skomplikoval zhoršený zdravotný stav slovenskej lyžiarky. Choroba ju na niekoľko dní zastavila, no tréner Mauro Pini povedal, že jeho zverenka chce absolvovať úvodné preteky, aby bola aj vďaka tomu maximálne pripravená na nasledujúce podujatie vo fínskom Levi. "Momentálne sa cítim veľmi dobre, ale choroba ma dosť poznačila. Naozaj mi to zobralo strašne veľa síl, už sa však cítim skutočne lepšie. Uvidíme, ako to pôjde. Samozrejme, som odhodlaná, ale musíme byť realisti. Naozaj pôjdeme deň za dňom a uvidíme, ako sa budem cítiť. Urobíme však všetko, aby som sa postavila na štart v Söldene a podala dobrý výkon," povedala Vlhová.
V tejto sezóne čaká na lyžiarky 41 individuálnych súťaží, po desať slalomov, "obrákov" i super-G a jedenásť zjazdov. Finále SP sa uskutoční od 16. do 24. marca v rakúskom Saalbachu, kde sa o rok uskutoční svetový šampionát.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame