Postup Slovana Bratislava

Postup Slovana Bratislava

Futbalisti Slovana Bratislava si druhý rok za sebou zahrajú v pohárovej Európe aj na jar. Vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy zvíťazili na Faerských ostrovoch nad KÍ Klaksvík 2:1 a zaistili si účasť vo vyraďovacej fáze. O tom, či sa predstavia priamo v osemfinále alebo v play off, rozhodne záverečné 6. kolo A-skupiny.
O víťazstve zverencov Vladimíra Weissa v hlavnom meste Faerských ostrovov rozhodol Juraj Kucka. Kapitán hostí najprv v 24. minúte odpovedal na úvodný zásah Madsa Mikkelsena a v 62. zariadil tesný triumf hostí. Klaksvík tak ukončil deväťzápasovú domácu šnúru bez prehry v európskych pohároch. Slovan zaznamenal v piatich zápasoch tri víťazstvá a jednu remízu a s 10 bodmi figuruje na 2. mieste tabuľky. Prvé je jedenásťbodové Lille, ktoré vo štvrtok vyhralo na pôde Ľubľany 2:0. Tretí Klaksvík má štyri body, o jeden menej získal slovinský zástupca. Práve s ním uzavrie Slovan skupinové boje 14. decembra na Tehelnom poli. Lille privíta v záverečnom zápase Klaksvík. Víťaz skupiny sa predstaví priamo v osemfinále, druhého čaká v play off o účasť v osemfinále jeden z tímov Európskej ligy, ktoré skončia v skupinách na 3. mieste.
Žreb play off sa uskutoční 18. decembra a zápasy sú na programe 15. a 22. februára 2024. Osemfinálové dvojice vyžrebujú 23. februára a zápasy sú na programe 7. a 14. marca 2024.

Zdroj: TASR

Branislav Grman Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame