Peter Sagan začal opäť trénovať

Peter Sagan začal opäť trénovať

Slovenský cyklista Peter Sagan sa necelé dva týždne po operácii srdca vrátil späť do tréningového procesu. Trojnásobný majster sveta zverejnil v stredu na sociálnej sieti video, v ktorom povedal, že začal znovu trénovať na bicykli.
"Je čas zasadnúť opäť do sedla a absolvovať moju prvú tréningovú jazdu po operácii, ktorú som podstúpil pred pár týždňami. Opäť vám ďakujem za všetky podporné správy, ktoré som dostal z celého sveta," napísal na sociálnej sieti.
Peter Sagan mal vo februári na pretekoch v horskej cyklistike v španielskej Chelve problémy s nezvyčajne vysokým tepom - abnormálnu tachykardickú epizódu. V cieli mu opakovane namerali tepovú frekvenciu, ktorá prekonala hranicu 200 úderov za minútu. Tridsaťštyriročný pretekár sa tak v nemocnici v talianskej Ancone podrobil procedúre na odstránenie problémov so srdcom. Pod kožu mu implantovali senzor tepu, ktorý má monitorovať jeho stav. Absolvoval aj druhú procedúru. Sedemnásobný víťaz zeleného dresu na Tour de France veril po zákroku v skorý návrat, už vtedy avizoval, že po 15 dňoch odpočinku by mala začať opäť trénovať.
Peter Sagan sa momentálne venuje horskej cyklistike za tím Specialized Factory Racing Team. Jeho cieľ je kvalifikovať sa na OH v Paríži.

Zdroj: TASR

Zuzana Kejmarová Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame