Začína sa najväčší športový sviatok

Začína sa najväčší športový sviatok

V Paríži sa v piatok začínajú letné olympijské hry. Do ich dejiska dorazila vo štvrtok najpočetnejšia časť slovenskej výpravy. V jej čele bol aj prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel, ktorého potešilo najmä to, že vo Francúzsku sú opäť aj fanúšikovia. Slovenskí športovci boli v akcii už od štvrtkového rána, Denisa Baránková absolvovala v lukostreľbe kolo pre nasadzovanie. Ako informovala lekárka výpravy Daniela Kňazeová Doležalová, všetci sú zdraví a nikto nehlási problémy.
Šéf SOŠV Siekel mal z prvých okamihov v Paríži dobrý pocit. Generálny sekretár SOŠV Jozef Liba sa teší aj na otvorenie slovenského domu, slávnostný akt bude v sobotu. Bude to park národov, kde bude ďalších 16 krajín. V piatok večer sa na rieke Seina uskutoční otvárací ceremoniál, organizátori ho poňali neštandardne a sľubujú skvelý zážitok. Vlajkonosičmi slovenskej výpravy budú vodní slalomári Jakub Grigar a Zuzana Paňková.

XXXIII. olympiáda sa uskutoční od 26. júla do 11. augusta a predstaví sa na nej dokopy 28 slovenských športovcov, XVII. paralympiáda je na programe 28. augusta do 8. septembra.

Zdroj: TASR

Iveta Michalíková, Foto: AP/TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame