Krištáľové krídlo 2019

Krištáľové krídlo 2019

Trinásť slovenských osobností hospodárskej, vedeckej, kultúrnej, športovej a spoločenskej sféry získalo v nedeľu večer ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2019. O nových laureátoch v desiatich kategóriách a mimoriadnom ocenení v 23. ročníku rozhodli odborné poroty a Veľká porota Krištáľového krídla.

Na javisku opery Slovenského národného divadla v Bratislave ocenili napr. dvojicu Branislava Cvika a Ľubomíra Vanča v kategórii hospodárstvo. Ich mená sa spájajú s jedným z najväčších úspechov slovenského pivovarníctva. V kategórii populárnej hudby dominovala speváčka Sima Martausová. Zjazdová lyžiarka Petra Vlhová si odniesla ocenenie v kategórii šport za svoje mimoriadne úspechy, medzi ktoré patria napr. zlatá, strieborná a bronzová medaila z vlaňajších majstrovstiev sveta vo švédskom Aare. Robert Hatala získal Krištáľové krídlo v kategórii medicína a veda. Pred 25 rokmi založil prvé špecializované pracovisko srdcovej arytmie na Slovensku a jedno z prvých v strednej Európe. Herec Juraj Kukura získal ocenenie v kategórii divadlo a audiovizuálne umenie. Predviedol pozoruhodný herecký výkon v divadelnej inscenácii Biblia.

„Pre mňa je táto práca preto úžasná, lebo sa pohybujem v pozitívnom svete. Keď vidím výsledok génia vynikajúcich a múdrych Slovákov, tak som vďaka tejto práci obrovský optimista. Bola by som rada, keby verejnosť bola tak optimistická, lebo sme najbohatší vďaka prírode, najbohatší sme vďaka vynikajúcim a schopným osobnostiam, mimoriadnym ľuďom," pochvaľuje si 23-ročnú prácu autorka a producentka Krištáľového krídla Mária Vaškovičová.

Mimoriadne ocenenie, o ktorom rozhoduje Veľká porota Krištáľového krídla, si prevzali scénický výtvarník Jozef Ciller a priekopník intervenčnej rádiológie na Slovensku a medzinárodne uznávaný odborník Ivan Vulev.

Zdroj: TASR

Anton Špelec Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame