Na zrušenie RTVS neexistuje podľa prezidentky žiadny dôvod

Na zrušenie RTVS neexistuje podľa prezidentky žiadny dôvod

Presnejších vysvetlení ako ministerstvo kultúry zabráni politizácii RTVS po jej zmene na Slovenskú televíziu a rozhlas sme sa nedočkali. Novinárom po druhej otázke zobrali mikrofón a nezodpovedali ju. Následne sa novinári museli pýtať zo zvýšeným hlasom, ale odpovede na svoje otázky nedostali. SNS svoje rozhodnutie vymeniť a nanovo zvoliť celý manažment obhajuje tým, že RTVS nedokáže naplniť charakter verejnoprávnosti a tiež, že nedôverujú jej generálnemu riaditeľovi Ľubošovi Machajovi. Spravodajstvo ich vraj nezaujíma. Hoci ho viackrát spomenuli.

TD_RTVS Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Prezidentka Zuzana Čaputová nevidí žiadny dôvod na zrušenie RTVS. Reaguje tak na návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorý predložil rezort kultúry do skráteného medzirezortného pripomienkového konania

TD_Prezidentka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Občiansky sektor sa pre navrhovaný zákon o Slovenskej televízii a rozhlase obracia otvoreným listom na Európsku komisiu a parlament. Aktivisti hovoria o ohrození slobody tlače a rozpore s pravidlami EÚ. Nadácia Zastavme korupciu, INEKO, Via Iuris, Transparency International Slovensko, Investigatívne centrum Jána Kuciaka a MEMO 98 varujú, že schválenie navrhovanej legislatívy by viedlo k ovládnutiu verejnoprávneho média vládnou mocou. Pod otvorený list zbierajú podpisy občanov.

Zdroj: RTVS


Kejmarová Zuzana, Lukáš Füle, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame